Homepage Rezepte Peter J. Broere: Hutspot met Klapstuk

Zutaten

800 gr klapstuk (beef that is cut from the chest)
1 litre of vegetable soup / bouillon
1 kg potatoes
8 piece white onions
8 piece winter carrots
4 teaspoons mustard
salt & peper

Rezept Peter J. Broere: Hutspot met Klapstuk

Rezeptinfos

leicht

Zutaten

  • 800 gr klapstuk (beef that is cut from the chest)
  • 1 litre of vegetable soup / bouillon
  • 1 kg potatoes
  • 8 piece white onions
  • 8 piece winter carrots
  • 4 teaspoons mustard
  • salt & peper

Zubereitung

  1. Preparation:
    -Cook the beef ca. 90 minutes in the 1 litre of vegetable soup / bouillon
    -Add salt and peper at your tastful preference
    -Cool down the beef and cut in nice slices (not too thin)
    -Skin the potatoes and wash them
    -Cut the onions in nice rings
    -Wash the carrots
    -Cook the carrots and the onions ca. 30 minutes
    -Cook the potatoes ca. 20 minutes in plenty water
    -Pour off the carrots, onions and potatoes, crush everything together and add salt and peper at your tasteful preference
    -Serve together with the beef and mustard
  2. Pickle tip for the beef
    -The beef can be verry well pickled/combined with thyme, rosemary, mace, laurel and clove

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Unsere deutsche Version

800 gr der Rostbraten/die Hochrippe 1liter Gemüsebrühe 1kg Kartoffeln 8 weiße Zwiebeln 8 Wurzeln (winter carrots?) 8TL Senf Salz Pfeffer Das Fleisch 90min. in der Gemüsebrühe kochen. Salzen und Pfeffern nach belieben. Dann abkühlen lassen und in nicht zu dünne Scheiben schneiden. Kartoffeln und Wurzeln schälen, Zwiebeln in Ringe schneiden. Die Zwiebeln und Wurzeln 30min. mit viel Wasser kochen. Die Kartoffeln 20min. Zum Schluss alles zusammengeben und mit dem Fleisch und Senf servieren.

Man kann beim Kochen des Fleisches mit Thymian und Lorbeer den Geschmack verfeinern.

 

Danke meiner großen Tochter für die Übersetzung.

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